Bij Optique René passen wij de lenzen met zorg voor uw ogen aan

Wij maken daarbij gebruik van de modernste digitale meettechnieken en apparatuur. Aansluitend daarop  worden de meest moderne en ‘gezonde’ materialen gebruikt. Bij de lensaanpassing wordt het oog goed bekeken op sterkte-afwijking, gezondheid en stabiliteit van de traanlaag. Dit laatste is belangrijk aangezien de traanlaag de lens moet ‘dragen’. Kleine afwijkingen van het oog kunnen digitaal worden vastgelegd om zo in de toekomst elke verandering van het oog snel te kunnen herkennen.

De vorm van het oog wordt bepaald met een digitale scan die het gehele hoornvlies compleet in kaart kan brengen. Zo wordt de kromming, hoogte en topdiepte nauwkeurig bepaald, wat weer ten gunste komt bij de passing van de lens en dus het comfort van lensdragen.

Zachte lenzen, maandlenzen
Tegenwoordig werken wij uitsluitend met zachte lenzen gemaakt van silicone. De voordelen t.o.v. vorige generatie zachte lenzen zijn:
• Tot wel 5x hogere zuurstofdoorlaatbaarheid.
• Nauwelijks binding met eiwitten, dus lagere verontreiniging.
• Stabieler watergehalte waardoor de lens minder snel uitdroogt  wat resulteert in minder snel droge ogen. Dat maakt het ook voor ‘drogere’ ogen geschikt.
• Door de hogere zuurstofdoorlaatbaarheid zien de ogen er witter uit.
• Elke maand weer nieuwe frisse lenzen waardoor de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid gegarandeerd kan worden.
• Makkelijk hanteerbaar.

Zachte lenzen, daglenzen
Naast maandlenzen bestaan ook daglenzen. De meest hygiënische manier van lensdragen. ’s Ochtends haalt u uit de steriele verpakking een nieuwe lens voor het oog en na een dag dragen kan de lens worden weggegooid. Voor deze lenzen heeft u geen vloeistof of lenshouders nodig. Tevens zijn ze zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor contactlensvloeistoffen. Ook voor mensen die af en toe willen afwisselen met een bril is dit een fijne lens voor sporten, zwemmen, sauna, vakantie etc. De verpakking bestaat uit 30 of 90 stuks en zijn iets meer dan een jaar houdbaar.

Zachte lenzen, maatwerk
Naast het confectiewerk van de dag- en maandlenzen kunnen wij ook voor de ogen die daar niet invallen, lenzen op maat aanbieden. Denk hierbij aan ogen met een extra hoge sterkte, cilinderafwijking of een leesdeel. De lenzen worden altijd vervaardigd van hoogwaardige siliconen en kunnen 3 maanden gedragen worden.

Vormstabiele lenzen,  jaarlenzen
Voorheen werden deze lenzen ‘harde’ lenzen genoemd maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig wordt gebruikt gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de moderne meet- en slijpapparatuur kunnen we een perfecte lens op maat laten maken. Hierbij wordt niet centraal gemeten maar vanuit de periferie. Dit geeft ons meer informatie over de rondingen en afloop van het oog. Hierdoor kan de lens groter en beter passend gemaakt worden met als resultaat:
• Beter draagcomfort.
• Minder vuiltjes achter de lens.
• Minder belasting op het hoornvlies.
• Betere afbeeldingskwaliteit. Vooral bij multifocaal.
• Kleine cilinderafwijking is makkelijker te corrigeren.
• Minder kans op infecties.

Nachtlenzen
U wilt geen laserbehandeling aan het oog maar u wilt wel overdag zonder lenzen of bril? Is de sterkte tussen de -1.00 en -3.50 dan kunnen nachtlenzen een uitkomst zijn. U draagt de lenzen tijdens het slapen. De lenzen zijn zodanig ontworpen dat de bolling van de lenzen het oog moduleert waardoor overdag geen bril of contactlenzen nodig zijn. Deze lenzen moeten 1 keer per jaar vervangen worden.

Controles

Ook bij deze uiterst oogvriendelijke lensmaterialen is een periodieke oogcontrole zeer belangrijk. Zo kunnen sterkte-, bolling- of hoornvliesafwijkingen vroegtijdig worden opgemerkt. De controleperiode voor de zachte lenzen bedraagt 1x per 6 maanden en voor de vormstabiele lenzen 1x per 12 maanden.

Controles

Ook bij deze uiterst oogvriendelijke lensmaterialen is een periodieke oogcontrole zeer belangrijk. Zo kunnen sterkte-, bolling- of hoornvliesafwijkingen vroegtijdig worden opgemerkt. De controleperiode voor de zachte lenzen bedraagt 1x per 6 maanden en voor de vormstabiele lenzen 1x per 12 maanden.