Onze optometristen zijn gespecialiseerd in het opsporen van oogafwijkingen door middel van speciale metingen.

 

Zo’n onderzoek gaat verder dan de reguliere oogmeting. Met betrekking tot uw visuele klachten kan geadviseerd worden om verder onderzoek of screening. Dit kan betekenen dat er dieper wordt ingegaan op de samenwerking van de ogen (binoculair onderzoek) en/of de gezondheid van het oog.

 


Wij screenen ook uw ogen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van suikerziekte (diabetes mellitus), een te hoge oogdruk of wanneer er een oogziekte in de familie voorkomt.

 
Optometrisch onderzoek

 

We verrichten dit onderzoek als u naast de oogmeting ook de gezondheid van uw oog wilt laten controleren. Zo kan er letterlijk in het oog gekeken worden naar bijvoorbeeld glaucoom, cataract, diabetes mellitus of vroegtijdige defecten van het netvlies. Wij beschikken over een funduscamera  die foto’s maakt van het netvlies.

 

Met een zogeheten OCT (Optical Coherence Tomography) kunnen we het netvlies tot in het kleinste detail vastleggen. Zo is er in een zeer vroeg stadium al te zeggen of er mogelijk wat aan de hand is met het oog. Indien nodig kunnen wij u doorverwijzen naar de oogarts.

 Meting in cyclo (gedruppeld)

 

Als een meting verricht dient te worden om de sterkte zonder accommodatie(de te leveren inspanning van het oog om scherp te stellen) vast te stellen en zo tot het beste meetresultaat te komen, dan wordt er gedruppeld (30 minuten wachten) en vervolgens een oogmeting gedaan. Meestal wordt dit, na overleg met de optometrist geadviseerd na het uitvoeren van de oogmeting.

 Binoculair optometrisch onderzoek

 

De samenwerking van de ogen en de visuele vaardigheden worden beoordeeld met het bijbehorende advies. Zo wordt er gekeken naar b.v. fixatie disparatie, convergentie, oogmotoriek, accommodatie, fusionele reserves en andere testen. Inclusief controle na 2 maanden.

 

Fundusfoto

 

Wij maken foto’s van het netvlies ter constatering van netvliesafwijkingen welke kunnen voorkomen bij diabeten, macula degeneratie of hypertensie. Heeft u een verwijzing van uw huisarts? Dan kunt u ook bij ons een afspraak maken voor de Fundusfoto

 

 

Myopie Management

 

Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker voor bij jongeren. Op dit moment is al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds ernstiger. Een bril helpt niet, omdat dit het risico op verergering niet tegen gaat.

Bijziendheid kan meerdere risico’s met zich meebrengen. Wij hebben een aantal behandelingen die de bijziendheid kunnen afremmen, we noemen dit “myopie management”.

Hiermee kan de bijziendheid zoveel mogelijk worden tegengegaan. Laat bij ons een oogcheck uitvoeren en controleer of uw kind bijziend is.

U vindt alle informatie over bijziendheid bij kinderen op de site van Procornea

Brillen diverse topmerken…

Onze zorgvuldig geselecteerde collectie monturen bestaat uit:

Michael Kors, You’s , Harry Larry, Dutz, ON-OFF, AdRem, Eye’dC, XIT,Götti, Ray ban, Silhouette, Lindberg, Jacob Jensen, Seiko, Look, D&G, Henry Julien, Guess, Calvin Klein, Ck, Thierry Mugler, Davidoff, Eschenbach, Gant, Art for Eyes, Munic Eywear, X-Ices, Joop, Mexx, Adidas, Oakley, OWP design, Voici Voila, Q-eyes, Boz, JF Rey, Nike