Multifocale brillenglazen

Hoyalux iD multifocaal

zeer ruim gezichtveld

standaard mulifocaal

beperkt gezichtveld

De uitvinding van multifocale brillenglazen was enkele decennia geleden een geweldige doorbraak: dichtbij en veraf zien door één brillenglas. Maar er was ook een nadeel: bij multifocale glazen is altijd sprake van enige beeldvertekening aan de zijkant van het glas.

De reden? De overgang van het verte- naar het dichtbijgebied wordt óf aan de voorzijde óf aan de achterzijde van het glas geslepen. In beide situaties is het resultaat vervorming in het glas, waardoor het kijkoppervlak verkleind wordt.

Glasproducent HOYA is er in geslaagd multifocale glazen te ontwerpen met optimale benutting van zowel de voor- als achterzijde van het glas.
Dankzij de unieke Hoyalux iD (Integrated Design)-technologie wordt de vertekening via een nauwkeuriger (FreeForm 3D) slijptechniek optimaal over de voor- en achterzijde verdeeld. Klinkt ingewikkeld, maar kijkt een stuk comfortabeler. U geniet van een breder zicht en kunt weer moeiteloos schakelen tussen veraf en dichtbij. Inderdaad: met minimale vertekening.

U kunt nu ook online brillen passen!